Utbud

Vi erbjuder..

1 - årig utbildning till Örtterapeut

Nästa kursstart för utbildningen till örtterapeut är 1/9- 2023.

Utbildningen är helt på distans och indelad i 11 block, dessa är uppdelade på ett år. I början på varje utbildningsblock skickas det ut material som vi sedan jobbar med i en månad. I varje utbildningsblock ingår också en livesammankomst via zoom på internet med kompletterande föreläsningar, diskussioner, presentationer och Q&As. 

Detta ingår om du väljer att läsa hela utbildningen:

  • En genomgång av kroppens alla system
  • Information om över 100 örter
  • Örtmagi
  • Energimedicin
  • Eteriska oljor
  • Elementen
  • Praktiska övningar
  • Fallstudier
  • Slutprov
  • Diplom

Studieblock, helgkurser 

Om du vill läsa ett eller några utbildningsblock kan du välja ut just det du är intresserad av. I varje block ingår minst 10 örtblad med information, fakta, kuriosa och bilder.

De studieblock, helgkurser som är möjliga att läsa är:

Januari: Ny kursstart! Grundkurs, ingår bl.a. historia, örtmedicin i korthet, botanik, verksamma ämnen och beredningsmetoder. LEDIGT.

Februari: Matsmältningen, lever och detox. Här ingår en genomgång av matsmältningen, lever och problem inom dessa områden.

Mars: Näringslära innehåller information om vitaminer och mineraler.

April: Magi och energimedicin. Presentation av olika traditioner, bota krämpor med energimedicin och healing, örter till rökelse, magi och chakrasystemet.

Maj: Hormoner, stress och återhämtning. En genomgång av våra hormoner, vad som händer i kroppen vid stress samt hur du kan återhämta dig med hjälp av läkeörter och annat.

Juni: Ny kursstart! Grundkurs, ingår bl.a. historia, örtmedicin i korthet, botanik, verksamma ämnen och beredningsmetoder. LEDIGT. Njurarna och urinsystemet. Här ingår en genomgång av njurarna och urinsystemet samt problem relaterade till detta område.

Juli: Lungorna och andningsvägarna ingår en genomgång av lungorna och andningsvägarna, problem relaterade till detta område.

Augusti: Lymfsystemet, Hjärt- och kärlsystemet ingår en genomgång av lymfsystemet och hjärt- och kärlsystemet samt problem relaterade till dessa områden.

September: Ny kursstart! Grundkurs, ingår bl.a. historia, örtmedicin i korthet, botanik, verksamma ämnen och beredningsmetoder. Njurarna och urinsystemet. Här ingår en genomgång av njurarna och urinsystemet samt problem relaterade till detta område.

Oktober: Aromaterapi och humoralpatologi. Introduktion eteriska oljor och hur de kan användas. Presentation av de olika elementen m.m.

November: Immunförsvaret och huden. Här ingår en genomgång av immunförsvaret och huden samt problem relaterade till dessa områden.

December: Rörelseapparaten, ingår en genomgång av rörelseapparaten samt problem relaterade till detta område. 

Krans med vilda blommor
Krans med vilda blommor

Vägen hem en 1 - årig utbildning till Mental Hälsoterapeut

Nästa kursstart för utbildningen till Mental Hälsoterapeut är 1/10- 2023.

Vägen hem - en utbildning för dig som vill jobba som Mental Hälsoterapeut med fokus på människors psykiska hälsa i kombination med ört- och näringsterapi.

Utbildningen är uppdelad i 6 delar och i början av varje studieperiod skickas det ut material via mail som vi sedan arbetar med under studieperioden. I varje utbildningsblock ingår också en livesammankomst via zoom på internet med kompletterande föreläsningar, diskussioner, presentationer och Q&As.

Utbildningens delkurser:

1. Psykologins historia och olika diagnoser.

2. Trauma, stress och HPA-axeln.

3. Näring och matsmältningen.

4. Hjärnan, hormonerna och binjurarna.

5. olika behandlingsmetoder och psykofarmaka.

6. Vägen hem, The road back


Starta eget kurs

September 2023 kommer vi att erbjuda:

Starta eget kurs- Går du i företagstankar eller har precis startat upp ett företag och känner att du vill ha information? Nu erbjuder vi en kursen om hur du startar eget med inriktning på terapeutiskt arbete och konsultation. I kursen kommer du att få skrivet material som innehåller information om olika företagsformer, skatt och moms, olika lagar och föreskrifter, miljö och hälsa, inför konsultation och även marknadsföring. Den kommer även att innehålla inspelat zoommöte med föreläsning där vi lyfter det viktigaste i materialet och delar med oss av våra erfarenheter från företagande med tips, tankar och idéer. Det finns möjlighet att ställa frågor och funderingar under hela månaden.

Starta eget kurs kommer vi att erbjuda september - 23, januari - 24 och april - 24.